Laskurahoituksen on oltava nopeaa, sillä se vastaa yrittäjän ongelmaan kassankierron hitaudesta. Kun katselet ja vertailet netissä laskurahoitusta tarjoavia yrityksiä, on vaikea löytää yritystä, joka ei omien sanojensa mukaan olisi nopea. Kaikkien, jotka tuntevat alan tai jotka ovat joskus olleet tilanteessa, jossa yrityksen kassa on kuiva,  ymmärtävät, että laskurahoituksen on oltava nopeaa. Kun yrityksen tarvitsee maksaa palkkaa, verot tai ostaa tarvikkeita pystyäkseen tekemään ydinliiketoimintaansa, on tärkeää, että kassassa on rahaa. Jos rahaa ei ole oikealla hetkellä, yrityksen kasvu tyrehtyy tai tilanteen jatkuessa pidempään usein loppuu kokonaan. Siksi kassavirta ja virran soljuvuus on elintärkeää ja siksi avun saamisen kassavirran ongelmiin on oltava nopeaa.

Mikä sitten on nopeaa palvelua laskurahoituksesta tai factoringista puhuttaessa?  Jollekin nopea voi olla sitä, että saa rahat laskusta päivässä. Toiselle nopea laskurahoitus on sitä, että rahat myytävistä laskuista ovat käytettävissä muutamien päivien kuluttua, ehkä vaikka viikossa.

Laskurahoituksen nopeus - Rahat jopa 20 minuutissa

Rahat tilille jopa 20 minuutissa

Rahoittaja.fi:n tavoite on, että rahat laskusta on asiakkaan tilillä jopa 20 minuutissa siitä kun olemme vastaanottaneet rahoitettavan laskun. Pääsemme tähän tavoitteeseen useita kertoja päivässä. Saamme myös paljon hyvää palautetta asiakkailtamme. Esimerkiksi erään 20 vuotta toimineen yrityksen toimitusjohtaja kirjoitti minulle viime viikolla näin ”Kiitos SINULLE oli kyllä nopeinta palvelua mitä koskaan on saanut”.

Ajoitus on avainasemassa nopeiden rahoituksien onnistumiseksi

Ihan aina emme pysty asiakaslupaustamme pitämään, vaikka siihen aina pyrimmekin. Syynä tavoitteestamme jäämiseen saattaa olla esimerkiksi epäonninen rahoitushakemuksen ajoitus. Aamuisin rahoitukseen lähetetyt laskut rahoitetaan todennäköisesti nopeammin kuin iltapäivällä käsiin saadut laskut. Lisäksi uusien, meille tuntemattomien asiakkaiden rahoitus saattaa kestää hieman pidempään kuin kanta-asiakkaidemme laskujen osto. Kun laskun maksaja on meille ennestään tuttu, on rahoituksen järjestäminen 20 minuutissa helpompaa. Vahvistamme aina laskun maksajalta, ettei esteitä rahoitukselle ole heidän puolestaan tiedossa.

Perinteiset pankit ja pienyrittäjä

Nopeus lienee nousseen avainasemaan yritysrahoituksen palveluntarjoajien valttina, sillä perinteikkäät pankin ovat hitaita tai ainakin niitä yleisesti ottaen pidetään hitaina ja byrokraattisina instansseina rahoitusta järjestettäessä. Monella pienellä yrityksellä ei, asiakkailtamme kuuleman mukaan, ole realistisia mahdollisuuksia järjestää rahoitusta pankin avulla lainkaan. Saman tyyppisiä havaintoja oli luettavissa myös vuoden ensimmäisessä Yritysbarometrissä.

Siksi markkinoilla on ollut tilaa itseään nopeaksi hehkuttaville yritysrahoituksen tarjoajille.

Rahaa yrittäjältä yrittäjälle

Nopeus ei tarkoita vastuuttomuutta tai huolimattomuutta. Varsinkin rahasta ja luototuksesta puhuttaessa sekä rahoittajan että asiakkaan on hyvä ymmärtää vastuunsa. Prosessimme ovat pankkien kanssa hyvin yhtäläiset, ainostaan nopeammat. Erona pankkiin on, että olemme myös yrittäjiä toisin kuin pankkien työntekijät. Tiedämme mitä on selvittää kaikki asiat itse ja olla joka alan asiantuntija. Tiedämme miltä tuntuu, jos palkan maksupäivänä ei ole tarpeeksi rahaa tilillä,  tiedämme myös miltä tuntuu jos asiakas ei maksa ajoissa. Siksi meidän on helppo palvella asiakkaitamme, kuten toivoisimme itseämme palveltavan,