Suomessa on yrittäjänaisia noin 84 000. Yrittäjien määrä Suomessa kokonaisuudessaan on noin 255 000 yritystä. Naisyrittäjiä on siis kolmannes kaikista suomalaisista yrittäjistä. Meillä Rahoittajalla  noin viidennes asiakkaistamme on  naisyrittäjiä tai naispäättäjiä.

Naisyrittäjien määrä on ollut kasvussa  2000-luvulla. Suurin osa naisyrittäjistä toimii kaupanalalla tai muilla palvelualoilla.  Naisyrittäjien määrän kasvuun on vaikuttanut kotitalousvähennyksen lanseeraus, joka puolestaan on kasvattanut kotitalouksia koskievien palveluiden kysyntää. Palvelujen kysyntään ja sitä kautta naisyrittäjyyden nousuun on lisäksi kasvattanut kuntien ja kaupunkien mahdollisuus kilpailuttaa palveluja tarjoavia yrityksiä omien tarpeidensa mukaan.

Palveluja tarjoavien yrityksien on vaikea saada rahoitusta pankista. Tähän on syynä se, että heillä on harvoin tarjota vakuuksia lainan vakuudeksi, joita pankki puolestaan vaatii.  Koska palveluja tarjoavien yrityksien joukossa on erityisen paljon naisia, koskee tämä ongelma eritoten naisyrittäjiä. Me Rahoittajalla toivotamme mielihyvin tervetulleiksi myös naisyrittäjät ja rahoitamme mielellämme myös näiden toimintaa. Yrityslainamme ovat vakuudettomia, joten yrittäjällä ei tarvitse olla reaalivakuuksia lainaansa. Ainoastaan takaaja, jona yrittäjä voi myös itse henkilökohtaisesti toimia riittää useammissa tapauksissa.

Rahoittaja toivottaa ihanaa naistenpäivää kaikille rohkeille ja vaihvoille yrittäjänaisille. Sen kunniaksi tarjoamme tänään kaikille naisyrittäjille ja -päättäjille ilmaisen maksuvapaan kuukauden kaikkiin tänään haettuihin lainoihin. Tervetuloa!