Nyt en enää jaksa vastata tuohon otsikon kysymykseen, vaan tartun tuumasta toimeen. Ok kyselijät! Annan periksi. Tosiaan koronavirus jyllää maailmalla ja ei se ei tartu käyttämällä Corona Capitalin laskurahoitusta. Ja tosiaan toivomme, että Corona olisi kaikkien huulilla ja ei en puhu olutpullosta enkä viruksesta, vaan laskurahoitusyhtiöstämme Corona Capitalista.

Miksi olemme Corona Capital?

Nimemme juontaa juurensa Helsingin Eerikinkadulla sijainneeseen Corona-baariin. Tämä kyseinen klassikkoravintola, oli yhden perustajistamme kantapaikka. Koska kyseinen perustajajäsen ei enää ole mukana yrityksemme toiminnassa eikä meillä ole enää yhteyttä häneen, emme pääse kysymään miksi tai miten juuri hänen lempiravintolansa nimi, päätyi yrityksemme nimeen. Tämä kuitenkin on tositarina nimemme taustoista Kampin varjoisilta kujilta vuodelta 2013.

Corona siellä ja Corona täällä

Coronan on brändikseen valinnut moni muukin. Ehkä tunnetuimpia lienee Corona Extra-olut, limen kanssa nautittava meksikolainen juoma. Toinen klassikko on koronapeli, jossa nappuloita koitetaan saada mailojen avulla pussiin vähän kuin palloja biljardissa. Tammikuussa Turussa vieraillessani silmiini osui Itäharjun Prisman tiloissa sijaitseva Corona- niminen kultasepänliike. Maailmalta löytyy myös täysin identtinen nimikaima, Festival Corona Capital, kaksipäiväinen festari Mexiko Cityssä. Mistään ainutlaatuisesta keksinnöstä Corona-nimessä ei siis ole kyse. Ei ehkä vähiten siksi, että se espanjaksi sekä latinaksi tarkoittaa kruunua. Kruunun mukaan sai nimensä myös nyt kohua aiheuttava virus. Sen muoto piikkeineen muistuttaa kruunua.

corona-logo

Corona Capital vai Rahoittaja.fi

Meille nykyisille firman tekijöille tuntemattomasta syystä, Corona Capitalin nettisivu on muinoin haluttu perustaa domainiin Rahoittaja.fi. Ymmärrämme sen, sillä kertoohan Rahoittaja.fi enemmän palvelustamme kuin Corona Capital. Välillä tämä aiheuttaa päänvaivaa, kun markkinointibudjetti koitetaan jakaa kahden brändin välille ja kummankin tunnettavuutta ja näkyvyyttä koitetaan kasvattaa. Osa asiakkaista tuntee meidät Rahoittajana ja osa taas käyttää nimeä Corona tai Corona Capital.

Niin tai näin, virus leviää maailmalla ja aiheuttaa ennen näkemättömän rajuja toimenpiteitä. Se vaikuttaa, niin Lapin matkailuyrittäjiin kuin monen hiihtolomasuunnitelmiin, pörssiin, maailman kauppaan ja lentoyhtiöihin. Oma pieni Coronamme, jatkaa myyntilaskujen rahoittamista ja on nyt huomioinut viruksen markkinoinnissaan. Kiitos kaikille asiasta huomauttaneille.