ASIAKASKOKEMUS

HOOG OY

Corona Capital rahoittaa urakoitsijan pitkät maksuajat nopeasti ja selkeästi

Rakennusurakoitsijan on pidettävä työmaat toiminnassa ja maksettava palkat ja verot ajallaan. Corona Capital toimii Hoog Oy:lle ripeänä ja luotettavana rahoituskumppanina. Työmaapäällikkö Riho Mandri katselee Espoon Westendissä työmaaparakin ikkunasta tonttia, jolle heidän toimestaan rakentuu kuusi omakotitaloa. Yli puolivälin ollaan, nämä talot valmistuvat parin kuukauden päästä. Hoog Oy on kasvattanut alalla mainetta työn laadulla, mikä on poikinut lisää urakoita. – Nyt työtä riittää, eikä meidän ole tarvinnut hakea keikkaluontoista työtä. Mandri on toiminut koko uransa rakennusalalla. Rakennuksilla hän on työskennellyt kotimaassaan Virossa sekä eri puolilla Eurooppaa ja myös Venäjällä. Nykyään hän johtaa työmaita Suomessa. Mandri tietää, että aliurakoitsijan rooli voi olla hankala. Työmaita pyöritetään omalla rahalla, sillä maksusuorituksia tehdystä työstä joutuu odottamaan. Suomessa maksuajat ovat yksinkertaisesti pitkät.

Rahoitusyhtiöt tutuksi pitkien maksuaikojen vuoksi

Mandri on jo tottunut rahoitusyhtiöiden asiakas. Ruotsin vuoden 2005 hirmumyrskyn jälkiraivaustöissä Ruotsin valtion monet toimijat toimittivat maksuja kankeasti. Rahoitusyhtiöiden hyödyntäminen tuli silloin Mandrille tutuksi. Suomessa Hoog Oy valitsi rahoitusyhtiökseen Corona Capitalin. Mandri huomasi Corona Capitalin positiivisen asenteen heti ensikontaktin aikana. Heidän viestinsä oli heti alusta asti selvä: Meidän kanssamme onnistuu. Ja on onnistunutkin. – Suomessa yrittäjän on muistettava kaksi pyhää asiaa: palkat ja verot. Kummassakaan maksu ei saa myöhästyä. Ilman Corona Capitalia olisimme välillä olleet suoraan sanottuna hädässä.

”Parasta on yksinkertaisuus ja selkeys”

Perinteisistä pankeista Mandrille on jäänyt nihkeät tunnelmat. Hän ei ole sanojensa mukaan tottunut maamme pankkien hidasteluun. Yrittäjän on joustettava ja toimittava ripeästi erilaisissa tilanteissa – sellaista kohtelua hänkin toivoo osakseen. Toiminta rahoitusyhtiön kanssa on tuonut tekemiseen Mandrin kaipaamaa jouhevuutta ja yksinkertaisuutta. Rahoitussumman saa nopeasti, ja jokaisesta rahoituksesta saa raportin kirjanpitoon. – Parasta on yksinkertaisuus ja selkeys. Sieltä saa ihmiset kiinni heti kun on tarve. Mitä puhelimessa luvataan, sillä tavalla siellä toimitaan. Ystävät ja kollegat ovat silloin tällöin kyselleet Mandrilta, miten hän onnistuu rahoittamaan pitkät maksuajat. – Vastaan, että käytän Corona Capitalin palvelua, puhelinnumero on tässä, soita sinne. Meidän firmallemme tämä järjestely on toiminut hyvin.

ASIAKASKOKEMUS

LE-MET OY

Le-Metille rahaliikenteen joutuisa kierto on todella tärkeää

Le-Met on 17 vuotta vanha metallialan yritys. Nykyiselle omistajalleen yritys päätyi kaksi vuotta sitten kun silloisena toimitusjohtajana toiminut Leo Salo, osti yrityksen itselleen. Yritys on kasvussa ja myös työntekijämäärä on noussut parin viime vuoden aikana kolmesta vakituisesta työntekijästä viiteen vakituiseen työntekijään. Le-Met valmistaa metallirunkoja julkisiin tiloihin. Lukuisat designerit, arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat ympäri maailman ovat luottaneet Le-Metin ammattitaitoiseen työnjälkeen. Salo kertoo, että ennen päätymistään yhteistyöhön Corona Capitalin kanssa, hän vertaili useita laskurahoitusta tarjoavia yrityksiä. -”Laskujen myynti on tänä päivänä hyvin tavallinen tapa rahoittaa yrityksen toimintaa, eikä siinä ole mitään sen kummempaa kuin ulkoistetussa laskutuspalvelun käytössä. Pienelle firmalla rahaliikenteen joutuisa kierto on todella tärkeää”, toteaa Salo.

Päätökseen käyttää juuri Rahoittajan laskurahoitusta vaikutti erityisesti kolme syytä:

1)   Yritys saa itse päättää mitkä laskuistaan se myy. Kaikkia laskuja ei tarvitse rahoittaa. 2)   Palvelussa ei ole vuosimaksua eikä kuukausimaksua 3)   Yrityksen liikevaihdon suuruudelle ei ole vaatimuksia Niinpä Le-Met aloitti yhteistyön Rahoittajan kanssa syksyllä 2016. “Homma on mennyt kuin itsestään ja Rahoittajan yhteyshenkilö on jo kuin vanha tuttu. Suosittelin palvelua viimeksi tänään yhdelle yrittäjätuttavalleni. Totesimme yhdessä, ettei Corona Capitalin kanssa tekemäni diilin hintakaan nyt päätä huimaa”, naurahtaa Salo. Ensi kesänä Le-Metille valmistaudutaan palkkaamaan lisää väkeä ja varauskirjassakin on merkintöjä jo pitkälle ensi vuoteen saakka.

ASIAKASKOKEMUS

OVA-KONE

Ova-Kone myy laskuja lähes joka viikko

OVA-Kone on Komsin perheen omistama yritys, joka on suuntautunut rakennusalan ja maanrakennuksen erilaisiin projekteihin. Etelä-Pohjanmaalaisen omakotitalon pihan täyttävät hevosaitauksien lisäksi erilaiset työmaa- ja kaivinkoneet.

Yritys on toiminut pitkään rakennusalanyrityksenä. Viime vuosina OVA-Kone on laajentanut toimintaansa myös maanrakennusalalle.

OVA-Kone toimii aliurakoitsijana lukuisissa Suomen suurimpien rakennusliikkeiden työmailla ja rakennushankkeissa Etelä-Pohjanmaan alueella. OVA-Kone on erikoistunut verkkolinjarakentamiseen ja muihin samankaltaisiin maanrakennuskoneilla suoritettaviin erikoistöihin. Yhtenä OVA-Koneen viimeisimmistä työmaista on ollut tuulivoimala Etelä-Pohjanmaan alueella.

OVA-Kone työllistää vakituisesti oman perheen lisäksi, neljä työparia. Lisäksi töitä on tarjolla osa-aikaisesti useillekin rakennus- ja maanrakennusalan ammattilaisille tarpeen mukaan.

Laskurahoitus on avain ongelmien välttämiseen

Rahoittajan myyntipäällikkö, Kalle Paakkanen, otti yhteyttä OVA-Koneeseen ensimmäisen kerran  keväällä 2015. OVA-Koneen reskontraa ja toimistoa hoitavan henkilöstön ensimmäinen reaktio oli epäilevän negatiivinen. Eihän OVA-Koneella ollut ongelmia, miksi yritysrahoitusasiat heitä kiinnostaisivat?!  Mitä he hyötyisivät myyntilaskujensa myynnistä kolmannelle osapuolelle?

Corona Capitalin ammattitaitoisen tiimin selvennettyä, ettei laskuja myydäkseen tarvitse olla ongelmissa, vaan niitä voi myydä liiketoiminnan kannattavuuden ja kasvattamisen lisäämiseksi, keskusteluja jatkettiin.  Puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta ensimmäinen lasku oli jo myyty Rahoittajalle. Siitä lähtien laskuja on myyty lähes joka viikko. ”– Laskujen myyntimäärät vähän vaihtelevat, mutta myymme noin 2-4 laskua viikossa. Valitsemme itse mitkä laskut myymme ja milloin. Mitään sopimuksia tai sitoumuksia ei tarvita. Rahat ovat lähes poikkeuksetta 15 minuutissa käytettävissämme taas uusien rakennusprojektien rahoittamiseen.” kertoo OVA-Koneen Hanne Annala.

Annala huomauttaa, että myös loppuasiakas on aina ollut tyytyväinen. Corona Capitalin ystävällinen asiakaspalvelu varmistaa aina loppuasiakkaalta, että lasku on aiheellinen, riidaton ja ettei heillä ole mitään laskun myymistä vastaan. ”- Onhan se kiva laskutettavalle yrityksellekin, että he saavat pitää pitkän maksuajan. Lisäksi Corona Capital hoitaa muistuttelun jos vaikka maksu sattuisi tulemaan myöhässä. Se vapauttaa työaikaa muihin juttuihin” OVA-koneen henkilöstö pohtii.

Laskuissa kiinni olevat rahat tuottamaan nopeasti

OVA-Kone suosittelee Corona Capitalin laskurahoitusta aivan kaikille yrittäjille ja päättäjille pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. ”Yrityksillä maksuajat ovat pitkiä ja pitenevät vaan koko ajan.  Näin jälkikäteen ajateltuna laskujen myyminen on enemminkin ongelmien välttämistä kuin niihin hankkiutumista. Tänä päivänä rahat ovat kaikilla tiukoilla. Laskuja myymällä niissä kiinni olevat varat saadaan tuottamaan nopeammin” toteaa OVA-Koneen Olli Komsi.

Lopuksi OVA-Koneen porukka kertoo asioinnin Corona Capitalin kanssa olevan helppoa ja mutkatonta. – ”Corona Capitalille on aina niin ihana soittaa. Varsinkin  kun asiakaspalvelun Johan on  aina niin sydämellinen ja auttavainen. Kallea tietenkään unohtamatta. Ne ovat sellaisia mun arjen ritareita” Annala summaa ja lupaa tulla seuraavalla Helsingin reissulla piipahtamaan Corona Capitalin toimistolla.

Selkos Oy:n kokemuksia Corona Capitalin laskurahoituksen käytöstä

  • Maksamme töitä ja tarvikkeita aina etukäteen. Tällä tavoin saamme firman kassan pysymään hyvässä kunnossa koko ajan, Lignell selventää.
  • Ensin olin hieman epäileväinen, että toimiiko tämä homma. En ollut koskaan aiemmin kuullut Coronasta. He ovat kuitenkin alusta asti ylittäneet odotuksemme, Lignell toteaa.

Lännen Mediatuotannon Peter Polsan kokemus Corona Capitalin laskurahoituksen käytöstä

  • On ollut erittäin mukavaa työskennellä heidän kanssaan, sillä palvelu on henkilökohtaista. Luottamus on tärkeä tekijä tässä kokonaisuudessa. Olenkin miettinyt, että voisimme mahdollisesti jopa syventää yhteistyötämme tulevaisuudessa, Polsa pohtii.