Ulkoisen rahoituksen saatavuusongelmat ja vaikea kassatilanne pk-yritysten harmeina

Isojen yritysten hidastelu hankaloittaa pienen laskuttajan elämää

Tehtailtuaan ja lähetettyään laskun isolle asiakasyritykselle, pienyrittäjä päätyy monesti kummastelemaan korvauksensa viipymistä laskun eräpäivän mentyä jo aikoja sitten. Tämän jälkeen moni yrittäjä miettii ja Googlettaa huomautusten oikeaa lähetysajankohtaa ja viivästyskoron  sopivaa määrää. Kuulostaako tutulta?  Iso jätti pienen yrityksen  asiakkaana valitettavasti usein vähät välittää pienemmän ”huuteluista tai uhitteluista”. Se maksaa saamansa alkuperäisen laskun aikanaan, oman hierarkkisen ja kankean systeemiinsä mukaan. Monella isolla yrityksellä on maksuehtonaan 60 päivää, jollain jopa 90 päivää.  Jos haluat pienyrittäjänä säilyttää kyseisenkaltaisen ison ja usein myös kansainvälisen asiakkaan, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tämä tosiasia ja mahdollisuuksien mukaan varautua kyseisen asiakkaan suorituksen viipymiseen.

Mitä voin tehdä kun asiakkaani panttaa rahojani?

Yksi keino yrittää periä saatavaansa, on soittaa suoraan ison asiakasyrityksen taloushallintoon. Tämä saattaa joskus tepsiä laskusaatavien nopeammaksi kotiuttamiseksi.  Kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan tutustua ison yrityksen maksuehtoihin jo etukäteen, varsinkin jos suorituksella on kiire. Usein tieto löytyy sopimusehdoista tai niinikään soittamalla.

Corona Capitalin laskurahoitus on perustettu juuri tällaisia tilanteita varten, jolloin et halua jäädä odottelemaan asiakkaasi suoritusta tai ryhtyä kummastelemaan maksumuistutusten tai viivästyskorkojen ihmeellistä maailmaa. Laskurahoitus on loistava vaihtoehto erityisesti silloin jos sinulla on tilanne, että tarvitset laskussa kiinni olevat rahat heti esimerkiksi omien laskujesi hoitoon heti. Corona Capitalin vulla tämä onnistuu.

5 hyvää syytä käyttää Corona Capitalin laskurahoitusta:

 

1. Rahat ovat käytössäsi heti ja pääset maksamaan esimerkeiksi omat erääntyvät laskusi ajoissa

2. Asiakkaasi saa rauhassa säilyttää pitkän laskujen maksuaikansa

3. Me hoidamme mahdolliset muistuttelut ja viivästyskorot puolestasi

4. Voit myydä laskun silloin kuin haluat ja valita itse laskun jonka haluat myydä

5. Laskurahoitus maksaa n. 2-5 % laskun summasta. Se on pääsääntöisesti edullisempaa kuin jos käyttäisit esimerkiksi luottokorttia kassavajeen kattamiseksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa