Factoring vapauttaa laskuissasi kiinni olevan rahan yrityksesi käyttöön nopeammin kuin jos jäät odottelemaan asiakkaasi suoritusta laskun eräpäivään. Factoringia on kuin yrityslaina, jota saat yrityksesi laskuja vastaan. Kun asiakkaasi maksaa eräpäivänä tai sen jälkeen, tulee lainasi kuitattua. Maksat palvelun käytöstä pienen prosenttiosuuden, joka lasketaan myymäsi laskun tai laskujen summasta. Palvelun hintaan vaikuttaa laskun maksajan luottoluokitus, rahoitetteva summa ja rahoitusaika.

Kenelle Corona Capitalin Factoring sopii?

  • Nuorille yrityksille. Yrityksen  Ikä ei ole esteenä factoring-sopimukselle.
  • Toiminimille, osakeyhtiöille ja kommandiittiyhtiöille. Kaikille yrityksille, jotka löytyvät kauppa-  ja ennakkoperintärekisteristä.
  • B 2 B-toimijoille.
  • Kasvaville yrityksille.
  • Nopeautta kaipaaville yrityksille.
  • Fiksuille ja tehokkaille yrityksille.

Millaisissa tilanteissa asiakkaamme käyttävät factoringia?

Yritykset käyttävät factoringia esimerkiksi jos asiakkaana on suurehko yritys, jonka talousosasto elää omassa rytmissään ja maksaa laskut silloin kun heidän talousosaston. Suurilla yrityksillä ei ole mahdollisuutta joustaa omassa laskujenmaksuprosessissaan yksittäisen toimijan ehtojen mukaan. Näissä tapauksessa pienen toimijan on mahdollista saada rahat pois laskustaan heti myymällä se kolmannelle osapuolelle.

Toinen tyypillinen tilanne johon Corona Capitalin asiakkaat käyttävät factoring-rahoitusta on, että liiketoiminta on kovassa nousukiidossa ja tavaraa menee kuin kuumille kiville. Yrityksen on pakko hankkia lisää kyseistä tuotetta, jotta he voivat tyydyttää kovan kysynnän ja pitää vuorostaan omat asiakkaansa tyytyväisenä. Nämä asiakkaat kuitenkin maksavat laskunsa vasta eräpäivänä ja rahaa tarvittaisiin nopeammin, jotta voitaisiin ostaa lisää myytävää tavaraa. Tällöin factoring on edullinen vaihtoehto. Kun yritys myy asiakkaalleen kirjoittaman laskun heti sen tehtyään, saa yritys myös rahat tilille heti. Näin se pystyy heti ostamaan taas lisää tavaraa, jota myydä eteenpäin. Tätä tarkoittaa myös kassankierron nopeuttaminen, josta factoringin yhteydessä usein puhutaan.

Joskus kuulee puhuttavan, että yritys olisi ongelmissa silloin kun se joutuu käyttämään factoring-rahoitusta. Tämä ei kuitenkaan pidä laisinkaan paikkaansa, vaan asia on täysin päinvastoin. Factoringia käyttää fiksu yrittäjä, joka ei halua pitää rahojaan kiinni myyntisaamisissa vaan haluaa tavoitella maksimi tuottoa rahoillensa.

Factoring – Edullinen rahoitusvaihtoehto jos vaikka vertaa yrityslainaan

Corona Capitalin rahoitustuotteista factroing on edullisin vaihtoehtp yrittäjälle. Usein ajatellaan, että yrityslaina on paras ratkaisu yrityksen rahan tarpeeseen. Factoringissa rahoituksen vakuutena toimivat kaupan kohteena olevat laskut. Koska luottotappioriski on  maltillisempi kuin vakuudettomassa yrityslainassa, voimme tarjoa sitä lainaa edullisimmilla ehdoilla.