Yrittäjävanhemmuus saattaa poiketa työntekijävanhemmuudesta monella tavalla. Yrittäjänä ei ole työaikoja, vaan perhe elää usein yrityksen rytmin ja vaatimuksien mukaan. Yrittäjän puolisolle saattaa  jäädä suurempi vastuu arkisten askareiden ja lasten hoidossa, kun yrittäjäpuolison on keskityttävä yrityksen tarpeisiin. Tämä saattaa olla välttämätöntä, jotta saadaan koko perheelle toimeentulo. Toisaalta yrittäjävanhemmalla saattaa olla mahdollisuus joustavuuteen, jollaista työnantajat eivät voi taata työntekijöilleen.

Yrittäjä myös määrittää oman eläkkeensä määrittelemällä oman YEL- työtulonsa. Tämä yrittäjän itsensä tekemä määrittely toimii myös  yrittäjän äitiys-, isyys- ja vanhempainrahan perusteena. Tämä erona palkansaajan vastaavien tukien määrittelyyn, jossa tuen määrä määräytyy saadun palkan mukaan. Moni yrittäjä pihistää YEL-maksuista, koska ansiot ovat muutenkin monilla epäsäännöllisen säännöllisiä ja toiminnan jatkuvuus tuntuu usein vuodesta toiseen yhtä varman epävarmalta.

Yrittäjän lapsen sairastuessa hän ei voi jäädä kotiin hoitamaan lapsia ilman, että ansiot tippuvat. Kun taas hänen palkkaamansa työntekijän lapsi sairastuu, saa hän maksaa palkkaa myös ajasta, jonka hänen työntekijänsä on kotona sairaan lapsen kanssa.

Kaikesta  yrittäjyyden ja vanhemmuuden yhteen saattamisen epävarmuudesta ja ehkä vaikeudestakin huolimatta moni meistä valitsee yrittäjyyden.  Emme ole yksin, lähes 300 000 muutakin suomalaista on tehnyt saman valinnan. Tukekaamme toisiamme ja ostakaamme ja kuluttakaamme toistemme palveluita ja tuotteita, niin mahdollistamme monen yrittäjäperheen leppoisamman elon ja vaikka lapsien harrastamisen näissä perheissä.

Rahoittaja toivottaa kaikille lapsille turvallista ja mukavaa kouluelämää ja vanhemmille myötätuulta ja tsemppiä syksyn busineksiin ja yrittäjävanhemmuuteen!

Rahoittaja.fi on Corona Capital Oy:n yritysrahoitusportaali, jonka kautta Suomessa toimivien yritysten on mahdollista hakea rahoitusta omiin tarpeisiinsa.  Tuotteisiimme kuuluvat niin yrityslaina kuin laskurahoituskin. Corona Capital Oy on vuonna 2013 perustettu  kotimainen perheyritys. Yritys työllistää 10 henkeä ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.
Hae yrityslainaa
Pyydä laskurahoitustarjous